Stiller Tamás

[et_pb_section fb_built=”1″ custom_padding=”12px|0px|29px|0px” admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text”]

Stiller Tamás kreatív séf, az Ovikert Program ötletgazdája

Az Ovikert Program ötlete 2011-ben fogalmazódott meg. Egy országjáró gasztrotúrán többször is azzal szembesült, hogy az a vidéki élet melyben felnőtt már nem létezik. Szakmák kezdenek eltűnni és nincs, aki átvegye a felhalmozódott tudást. A mai napig meg van arra a lehetőség, hogy valaki aki 40-50 évig űzött egy szakmát az kihal, mert nincs kinek átadni a tudást. A mai digitális világban ezek nem szükséges infók. Nem kell tudni hogy kell elvetni egy magot? Nem kell tudni hogy kell termővé tenni egy földterületet? Nem kell tudni mit mikor érdemes elvetni? Nem kell tudni, hogy egy földből egy idényben akár több zöldség is termeszthető egymás után? De igen nagyon is tudni kellene. De amíg ma minden eléhető a boltokban, addig senkit nem érdekel a holnap. Nem az Ő gondja.

Látva a gondokat 2012-ben feladott egy újsághirdetést hátha valamelyik környékbeli óvoda szívesen elkezdene kertészkedni a gyerekekkel. Az Ovikert Program nem megy szemben más elképzelésekkel, de szenttül hiszi, hogy ezt az ismeretet egy olyan a valódi világra nyitott generációval kell megismertetni, aki nem más, mint az óvodás. A programra saját tőkéjét áldozva 10 oviban kezdte meg a működését az Ovikert Program. A következő évben újabb 10 és 2019-ben újabb 7 óvoda csatlakozott. Az Ovikert Program palántát és szerszámot valamint szaktudást biztosít a kertészkedni vágyó óvodák számára.

Ez az egyik legjobb módja annak, hogy a gyerekek szemében megváltozzon a zöldségekről alkotott vélemény. Melyik szűlő nem találkozott azzal, hogy a gyereke nem hajlandó zöldséget enni? Képzeljük el, hogy mi történik akkor, ha a kis ovisok az elejétől látják a folyamatot. Maguk ültetik, gondozzák és elfogyasztják amit termeltek. Óriási szemlélet és belső érték formáló hatása van ennek a programnak. Az elmúlt évek alatt több generáció tapasztalta már meg a kertészkedés örömeit. Reméljük célunk sikerült és idősebb korára is erre tanítja a gyerekeit majd. De mi is itt leszünk még.

Biográfia:

  • Chef a családban weboldal tulajdonos, szerző, fotós (2009-) schef.hu
  • Ovikert Program ötletgazda (2012-)
  • Duna TV, Család-Barát Magazin, séf (2012-)
  • Samsung Electronics Magyarország Zrt., séf (2014-)
  • Katus Attila, KATUSFOOD séf (2014-) katusattila.hu
  • Schef Grill Akadémia, Főzőiskola és Márka tulajdonos (2016-) 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ custom_padding=”0px|0px|27px|0px”][et_pb_row][et_pb_column type=”1_4″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_code]<iframe width="250" height="140" src="https://www.youtube.com/embed/QqwcZWpayhM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>[/et_pb_code][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_code]<iframe width="250" height="140" src="https://www.youtube.com/embed/RK_XAUjv-oI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>[/et_pb_code][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_code]<iframe width="250" height="140" src="https://www.youtube.com/embed/NZAzWs7ni5s" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>[/et_pb_code][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_code]<iframe width="250" height="140" src="https://www.youtube.com/embed/hlSXTTV0_-8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Scroll to Top